El que va ser ministre d'Afers Exteriors entre 1982 i 1985, Fernando Morán López, ha mort a Madrid als 93 anys, segons ha avançat el diari digital The Diplomat in Spain i ha pogut confirmar Europa Press.

Nascut a Avilés (Astúries), Morán va assumir la cartera d'Exteriors durant la primera etapa de Felipe González al capdavant de l'Executiu després d'haver estat senador del PSOE per Oviedo i, posteriorment, diputat per Jaén.

Durant la seva etapa a Exteriors, segons destaca el mateix ministeri en la seva pàgina web, es va emprendre la reobertura del reixat de Gibraltar, fruit de la Declaració de Brussel·les, i l'acord per a la integració d'Espanya a la CEE, tancat el 29 de març del 1985.

Ambaixador i eurodiputat

Després del seu cessament com a ministre el 4 de juliol del 1985, va ser nomenat ambaixador davant de les Nacions Unides, lloc que va abandonar per presentar-se el 1987 a les primeres eleccions al Parlament Europeu. Reelegit eurodiputat el 1989 i el 1994, el 23 de març del 1999 es va acomiadar del Parlament d'Estrasburg per dedicar-se totalment a la seva candidatura a l'alcaldia de Madrid.

En les eleccions del 1999, Morán va perdre davant el popular José María Álvarez del Manzano, que va aconseguir un tercer mandat. Després de la derrota, el dirigent va deixar el juliol de 2000 el seu càrrec de regidor i portaveu socialista a l'Ajuntament i va posar punt final a la seva carrera política.