Moody's ha explicat aquest dijous en un comunicat que, tot i el canvi de seu social, el conflicte polític que viu Catalunya des de l'1 d'octubre continua comportant un "risc" per a Caixabank i el Banc Sabadell. Segons l'agència de qualificació de crèdit, l'elevat volum de negoci que tenen ambdues entitats al territori català és el principal problema, ja que si el conflicte s'allarga els passarà factura

La tensió política entre el Govern i l'Estat pot comportar la volatilitat en l'activitat dels bancs amb més exposició a Catalunya. En aquesta línia, el Banc Sabadell, amb un 27% del volum de negoci a Catalunya, i Caixabank, amb un 22%, són els que més destaquen. L'agència també ha especificat que aquest impacte negatiu podria provocar una reversió en les tendències actuals de la qualitat d'actius del banc, una reducció dels volums de negoci o fins i tot una deterioració dels seus actuals perfils de finançament sòlids.

D'altra banda, Moody's ha dit que encara que la probabilitat sigui "baixa", si Catalunya fos independent, Caixabank i el Banc Sabadell afrontarien conseqüències negatives malgrat haver mogut els seus domicilis, a causa de l'elevat pes del negoci a Catalunya.