Montserrat Candini ha renunciat oficialment a l'alcaldia de Calella (Maresme) aquest dimecres per motius de salut. La fins ara alcaldessa, que havia renunciat temporalment al càrrec el passat mes de novembre per tractar-se del càncer que pateix, ha registrat ja la seva renúncia definitiva. Candini deixa també l'acta de regidora i abandona d'aquesta manera la política activa després de prop de tres dècades. En un comunicat, Candini explica que la malaltia que pateix li impedeix dedicar-se a la ciutat "amb tota la força i empenta que requereix". 

Montserrat Candini va arribar a l'Ajuntament de Calella el 2003 com a regidora a l'oposició. El 2011 va aconseguir alcaldia del municipi, guanyant totes les eleccions a què s'ha presentat com a cap de llista des de llavors. Després de dinou anys al consistori, dels quals onze com a alcaldessa, Candini posa així punt final a aquesta etapa per poder dedicar més temps a la família i per recuperar-se del càncer que pateix. "Evoluciona molt favorablement, però requereix un temps més llarg pel seu control definitiu", explica.

En una publicació a Twitter Candini assegura a l'anunciar que plega, que "governar així no seria bo ni per mi ni per a la ciutat"."M’he deixat la pell, però ara no puc seguir. Us comunico que he presentat la renúncia a l’Alcaldia. He dedicat bona part de la vida a servir al país. Des de la Generalitat, des del Parlament, des del Senat espanyol però, sobretot, sobretot des de l’Ajuntament de Calella".

A més d'alcaldessa de Calella, Candini també ha estat diputada al Parlament de Junts pel Sí (2015-2017) o portaveu de CiU al Senat (2008-2015).  Va iniciar-se en la política com a cap de gabinet i directora general de diversos consellers dels governs de Jordi Pujol. També ha estat consellera de Consell Comarcal del Maresme i vicepresidenta de la Federació de Municipis de Catalunya. Només fer pública la seva renúncia, Candini ha rebut nombroses mostres de suport a través de les xarxes socials.