El ministre d'Hisenda, Cristobal Montoro, amplia des d'aquest dimecres les mesures de control sobre la despesa de la Generalitat, en virtut d'un acord que la comissió delegada del govern espanyol per a assumptes econòmics va aprovar el mateix dia de les eleccions, el 21-D, emparant-se amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Des d'aquest dimecres, els nous controls substituiran els que es van aprovar el setembre per controlar les finances, que queden sense efecte els dies vinents. Així, a partir d'ara l'interventor haurà de donar, com a mínim un cop al mes, una llista de pagaments mensuals a proveïdors de serveis bàsics acompanyada d'un certificat que digui que no s'està "finançant cap activitat no emparada per la llei".

A més, tota operació d'endeutament de la Generalitat o els seus ens públics haurà de tenir l'autorització del Consell de Ministres i tota persona física o jurídica que lliuri béns o serveis a la Generalitat haurà d'adjuntar una declaració responsable perquè quedi constància que aquests béns o serveis no tenen relació amb el finançament d'activitats il·legals.