Nova acció dels Comitès de Defensa de la República, els CDR, ara coincidint amb el Gran Premi de Fórmula 1 de Montmeló. Desenes de persones s'han ajuntat avui des de les 9.30 hores del matí als voltants del circuit i han creat una cadena humana plena de símbols en favor de la llibertat dels presos polítics per exigir, així, que s'acabi la repressió davant del món.

CDR Montmeló presos polítics2

Amb pancartes en diferents llengües, entre elles l'anglès, el francès, l'alemany i el japonès, els manifestants s'han concentrat per reivindicar no només la llibertat dels presos, sinó també "democràcia" per a Catalunya. 

CDR Montmeló presos polítics4

L'inici de la cadena humana saludava el món amb un "Benvinguts a Catalunya, Europa".

CDR Montmeló presos polítics5

Les directrius donades els dies abans pels CDR eren repartir-se cada dos metres en el trajecte des de l'estació de tren fins al circuit de Catalunya i, una vegada allà, tapar-se els llavis amb una creu vermella, portar imatges de la violència policial l'1-O, portar de casa missatges escrits en cartells i manilles i, com no podia ser duna 'altra manera, anar vestits de groc, entre moltes altres coses.

CDR Montmeló presos polítics

Això sí. Els CDR també van deixar clar que no es podien obstaculitzar les entrades dels comerços ni de les paradetes perquè, recordaven, "són importants per al poble i no tots són contraris a la nostra causa".

CDR Montmeló presos polítics3