L'expresident de la Generalitat, José Montilla, torna a ser president. Aquest cop, però, ho ha estat d'una mesa electoral en el marc de les eleccions catalanes del 14-F. El socialista era suplent del president a un centre de votació de Sant Just Desvern, on resideix, però la Junta Electoral va acceptar les al·legacions que havia presentat el president titular.

D'aquesta manera, segons mostren algunes imatges compartides a les xarxes, Montilla ha hagut de ser a la mesa i ha deixat una de les imatges del dia d'aquesta jornada electoral tan insòlita.

Totes les meses constituïdes

Bernat Solé, el conseller d'Exteriors, ha assegurat que aquest 14-F s'està desenvolupant en un "marc de normalitat" amb el 100% de les meses formades. Els col·legis han obert a les 9 h amb la meitat de les meses constituïdes, però a les 10 h ja hi havia el 97% de les meses formalitzades amb els seus tres membres corresponents i, finalment, s'ha aconseguit el 100%.  En total 8.895 de les  9.139 meses, igual que les eleccions del 2017 a la mateixa hora

169A2490Sergi Alcazar 07

Imatge: Sergi Alcázar

De les gairebé 34.000 excuses presentades pels membres de les meses se n'han respost i acceptat unes 22.000, el que ha provocat que els suplents hagin entrat en joc i hagin hagut de suplir les vacants d'altres meses diferents de les que se'ls havia assignat. Aquesta mobilitat "ha facilitat la constitució de les meses" ha remarcat el conseller. "Malgrat la incertesa que s'ha generat, es podrà votar amb normalitat i seguretat", ha remarcat Bernat Solé a l'espera de tenir totes les dades definitives que permetin saber quants suplents s'han hagut de canviar de mesa o de col·legi electoral.

El conseller ha remarcat que només s'ha fet la primera part de la feina i que falta per la segona. I ha volgut llençar un missatge a tots els electors: "Faig una crida a exercir el dret a vot de forma responsable". Solé ha recordat les franges de votació, ha demanat que els votants portin els sobres de casa i que consultin abans on és el seu col·legi electoral, així com que els electors portin la mascareta posada des de que surten de casa fins que hi tornen.