L'expresident de la Generalitat José Montilla ha advertit el cap de llista de JuntxCat a les eleccions, Carles Puigdemont, que Catalunya necessita com més aviat millor un president i un Govern que es dediqui a governar: "Això difícilment es pot fer des de Brussel·les per Skype".

"Això s'ha de fer des d'aquí, i s'ha de fer pensant a més en els 7,5 milions de catalans. Això és el que necessita Catalunya", ha assegurat aquest dimecres en una entrevista en 8TV en preguntar-se-li si entendria que Puigdemont fos investit des de la capital belga.

Montilla ha considerat que Catalunya necessita un Govern "que governi per a tothom", ja que creu que no es pot governar només per a la meitat d'un país.

El també senador socialista ha criticat que el Govern de Puigdemont s'hagués dedicat "al monotema" del procés independentista i hagi deixat de banda, segons ell, les tasques pròpies d'un Govern de la Generalitat.

En preguntar-se-li pel resultat del PSC en les eleccions del 21 de desembre, amb una xifra de vots rebuts menor a la que pronosticaven els sondejos, Montilla ha justificat que "quan els ànims estan tan crispats algú que intenta posar sentit i raó ho té difícil".

Ha recordat que les eleccions del 21-D han estat especials, amb un Govern intervingut i part d'ell a la presó, amb una divisió social profunda i on "les emocions predominen per davant de la raó".