José Montilla, expresident socialista de la Generalitat, ha acusat Junts per Catalunya i ERC de "postureig", ja que considera que cap de les dues formacions té prou força per complir els seus plans respecte a la independència. "Ells saben perfectament que no ho tornaran a fer. No poden, no tenen forces", ha sentenciat en una entrevista a RTVE. A més, Montilla ha remarcat que els acords signats per la investidura recullen que hi ha un camí polític pel conflicte a Catalunya lluny de la via unilateral. 

El socialista ha apuntat directament a Carles Puigdemont, de qui ha assegurat que fa postureig quan afirma que per la seva banda no ha fet renúncies. "No pots demanar a un independentista que ho deixi de ser, seria antidemocràtic, s'han de respectar les idees dels altres", ha apuntat Montilla abans de destacar que l'independentisme perd suport electoral. També s'ha posicionat respecte a la crisi de la sequera de la qual ha dit que no s'ha invertit res i ha criticat que "confiar que plogui no és una bona tàctica". "D'alguna manera es viu de les rendes del passat i això no és bo", ha afegit.

Un PSOE lluny de Felipe González

Respecte a les crítiques constants de la vella guàrdia socialista als pactes de Pedro Sánchez per la investidura, Montilla ha volgut desmarcar aquella part del partit. En especial, en referència a Felipe González ha afirmat que creu que no ha entès que Espanya i el PSOE han canviat. "Em sap greu que els que participen poc a les campanyes electorals apareguin fent pronunciaments en un determinat moment que pot semblar que avalen posicions dels adversaris", ha lamentat i ha afegit: "El partit actual no és el de Felipe González. La societat espanyola no és la de l'any 1982 i els altres partits tampoc". 

González no està sol en la seva croada contra el govern de Sánchez des de dins del mateix partit socialista. Alfonso Guerra, exvicepresident socialista de l'Estat espanyol, ha estat un dels més bel·ligerants contra la direcció del PSOE, juntament amb González. Sense anar més lluny, en la seva entrevista més recent a Antena 3, ha tornat a carregar contra la llei amnistia: "On s'ha vist que les lleis les redactin els delinqüents?". Sobre Pedro Sánchez, ha afirmat que no és assenyat. "En la vida un pot tenir idees eixelebrades, però cal tenir sensatesa", ha retret. A més, ha assegurat que el PSOE s'ha podemitzat: "Segurament no en són conscients els militants, que són gent que sempre fan un esforç per defensar al seu partit, que és lògic, però no ho han entès encara bé, crec jo". 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!