L'exvicepresident del govern espanyol, Alfonso Guerra, ha tornat a carregar contra la llei d'amnistia pactada entre el PSOE i els partits independentistes —que han permès la investidura de Pedro Sánchez— i ha assegurat que aquesta mesura de gràcia no la mereixen "els qui van donar un cop d'estat". "Mereixen els que van donar un cop d'estat, els que diuen contínuament que tornaran a fer-ho? Aquests mereixen una amnistia? La meva resposta és no, rotund", ha manifestat el socialista. En una entrevista aquest dimecres a El Hormiguero per presentar el seu llibre La rosa y las espinas, el hombre detrás del político, Guerra ha criticat el procediment que s'ha seguit per redactar la llei d'amnistia, ja que, considera que "és una mica estrany", i ha apuntat, "on s'ha vist que les lleis les redactin els delinqüents?" alhora que ha criticat que siguin els mateixos beneficiaris de la llei els mateixos que la redacten. "Això ja la inhabilita", ha manifestat. 

Crítiques contra Pedro Sánchez 

Alfonso Guerra ha afirmat que pactar la llei d'amnistia amb els partits independentistes no és assenyat per part de Sánchez. "En la vida un pot tenir idees eixelebrades, però cal tenir sensatesa", ha retret. En aquest sentit, ha recordat que la línia oficial del govern espanyol i "l'únic document oficial" que hi ha de l'Executiu en referència al que va redactar el Ministeri de Justícia quan es van oferir els indults, apunta que l'amnistia no cap en la Constitució. "Jo no puc entendre-ho perquè no és assenyat", ha postil·lat, al mateix temps que ha recalcat que si ell hagués estat entre els 121 diputats del PSOE per votar la investidura de Sánchez se n'hauria anat a casa seva. A banda, l'exvicepresident també ha censurat la cessió del PNB de la Seguretat Social, quan només recull l'1,1% dels vots. 

Guerra creu que no "és assenyat" esborrar un delicte, i s'ha preguntat "com és possible que es negociï amb un senyor que està buscat per la justícia, que és un pròfug, que va declarar que Catalunya era independent, va agafar la maleta i se'n va anar?", en referència a Carles Puigdemont. El socialista ha titllat de "ciència-ficció" el canvi en el discurs de Sánchez de respecte l'amnistia i Puigdemont, al llarg dels anys. 

Esquerra reaccionària

El polític sevillà ha afirmat que el PSOE s'ha "podemitzat". "Segurament no són conscients els militants, que són gent que sempre fan un esforç per defensar el seu partit, que és lògic, però no ho han entès encara bé, crec jo", ha apuntat. En paral·lel, també ha parlat sobre la divisió de la societat espanyola actual. "A Espanya mai hi haurà pau", ha advertit, "hi ha una esquerra que no és progressista, sinó retrògrada. Amb etiqueta d'esquerra comet els actes i es col·loca en posicions més reaccionàries", ha assegurat criticant que ara "s'han fet puritans" i que tenen "patrulles dels costums". En aquesta línia ha parlat sobre l'humor—un comentari que ha generat molta polèmica— "ara ja no es poden fer acudits ni d'homosexuals ni de nans", ha assenyalat de forma còmplice amb Motos.

Aquest comentari ha generat les crítiques a les xarxes, una de les més contundents ha estat l'exministra d'Igualtat, Irene Montero, que a través d'una piulada que ha celebrat que "el que fins ara era normal, ja no ho és". A més, ha recordat a Guerra que "ja no ens fa gràcia riure'ns d'una altra persona per ser qui és". Per últim, l'ha instat a "riure's del privilegi i no de la discriminació… igual així són més feliços".