La portaveu d'Unidos Podemos al Congrés, Irene Montero, ha mantingut un tens cara a cara amb el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, a càrrec de les presumptes estructures para-policials al ministeri de l'Interior, l'anomenada Operació Catalunya i "ús partidista d'Interior amb finalitats polítiques". Montero ha preguntat al ministre sobre si ja s'havia suprimit aquesta infraesctructura i, a quatre dies de l'1 d'octubre, ha exigit a Zoido que no cometés un "error que sigui irreparable" amb Catalunya, en conseqüència de la seva política "d'hòsties com pans". 

"Res no s'ha dissolt perquè res d'això ho he vist mai", ha dit el titular d'Interior, qui ha assegurat que a Espanya es cometia el delicte "amb independència de qui l'hagués comès", ha reblat. Aquí ha fegit que "respectava però no compartia" l'informe aprovat al Congrés la setmana anterior a partir dels treballs de la comissió d'Interior, on s'establia que hauria existit aquesta organització para-policial, que hauria actuat presumptament contra els independentistes ERC i el PDeCAT, així com també contra Podemos i un diputat del PSOE, Antonio Trevín.

Montero ha carregat llavors que el govern del Partit Popular "no tenia un projecte per a Catalunya ni per a Espanya" i que havien aprofundit el conflicte sobiranista "de la forma més miserable". "Això en nom de la llei i de la democràcia: usen Interior per blanquejar diner negre; Hisenda, per a una amnistia fora de la llei i inconstitucional, i Anticorrupció i la Fiscalia per protegir els corruptes del seu partit", ha tancat la diputada podemita. "Això es diu trampisme, de Donald Trump, fer trampes", ha denunciat sobre allò que creu "un dels majors escàndols de la democràcia".