La ministra d’Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, ha descartat aquest dijous que s’hagi de fer una comissió d'investigació al Congrés dels Diputats sobre què va passar exactament a la frontera de Melilla el passat 24 de juny. “No és necessària”, ha dit, “mentre hi ha una investigació judicial”. Segons la ministra, ara “correspon aportar tots els materials de vídeo que existeixen a les autoritats perquè en puguin extreure les seves pròpies conclusions i poder esclarir uns fets i unes imatges molt dures”.

Montero ha fet aquestes declaracions a TVE després que la Fiscalia hagi demanat totes les imatges disponibles del que va passar aquell fatídic 24 de juny. Beatriz Sánchez, fiscal de la Sala d’Estrangeria de Madrid, va demanar aquest dimecres de forma oficial al Ministeri d'Interior la totalitat de les imatges enregistrades pels cossos de seguretat de l'estat espanyol presents durant el salt a la tanca, la sol·licitud la va fer després d'analitzar les imatges que ja se li havien fet arribar i en observar que hi ha "salts temporals" en moments importants que ometen fets. Es tracta de salts temporals que representen minuts claus que haurien d'haver estat enregistrats pels helicòpters i drons de les forces de seguretat, però que no consten en els arxius que té a la seva disposició la fiscal. La petició de la Fiscalia es produeix en el mateix sentit que la del Defensor del Poble, que el passat 14 d'octubre en el seu informe preliminar del succés ja va advertir que no disposava de totes les imatges.

Aquest dijous, Montero ha insistit que el ministre Fernando Grande-Marlaska “ja va donar explicacions” sobre aquesta qüestió, i que “el Ministeri de l’Interior considera que l’actuació policial va ser proporcionada”. De totes maneres, ha volgut “traslladar el dolor” i “lamentar les circumstàncies” d’aquell esdeveniment. “La pèrdua de la vida humana ha de servir de consternació i el govern així se sent”, ha dit, a més d’afegir que “aquests drames tenen origen a molts quilòmetres de distància”.

La versió que dona el govern espanyol sobre el cas de les gravacions d’aquell dia és que Interior ja ha fet arribar totes les gravacions d’aquell dia, de manera que intenta contradir la versió de la Fiscalia i del Defensor del Poble. Així mateix, nega que faltin imatges del dron de la Guàrdia Civil, i destaca que no disposa d'arxius d'àudio perquè el dron no en pot enregistrar. Pel que fa al salt temporal en les imatges capturades per l'helicòpter a què fa referència la fiscal, des del ministeri s’assegura que es deu al fet que l'aparell va haver d'aterrar per reomplir combustible. Per altra banda, la fiscalia desconeix, ara per ara, quants migrants van morir durant aquell tràgic succés i sota quines causes es van produir les morts. Per aquest motiu, la investigació de la fiscal Beatriz Sánchez encara és ben lluny de concloure.