El salt massiu a la tanca de Melilla del passat 24 de juny, on van morir com a mínim 23 migrants, segueix portant cua. Ara la fiscal de la Sala d'Extrangeria de Madrid, Beatriz Sánchez, que s'encarrega de la investigació, ha demanat totes les imatges disponibles del succés, segons informa la Cadena Ser. La fiscal ha demanat de forma oficial al Ministeri d'Interior la totalitat de les imatges enregistrades pels cossos de seguretat de l'estat espanyols presents durant el salt a la tanca, la sol·licitud l'ha fet després d'analitzar les imatges que ja se li havien fet arribar i en observar que hi ha "salts temporals" en moments importants que ometen fets. Segons fonts oficials, aquests salts temporals representen minuts claus que haurien d'haver estat enregistrats pels helicòpters i drons de les forces de seguretat, però que no consten en els arxius que té a la seva disposició la fiscal. La petició de la Fiscalia es produeix en el mateix sentit que la del Defensor del Poble, que el passat 14 d'octubre en el seu informe preliminar del succés ja va advertir que no disposava de totes les imatges.

Per part seva, fonts del ministeri de l'Interior afirmen que han fet arribar totes les gravacions d'aquell dia, i contradiuen la versió de la fiscal i del Defensor del Poble. Neguen que faltin imatges del dron de la Guàrdia Civil, i destaquen que no disposen d'arxius d'àudio perquè el dron no en pot enregistrar. Pel que fa al salt temporal en les imatges capturades per l'helicòpter a què fa referència la fiscal, des del ministeri asseguren que es deu al fet que l'aparell va haver d'aterrar per reposar combustible. 

Per altra banda, la fiscalia desconeix, el dia d'avui, quants migrants van morir durant aquell tràgic succés i sota quines causes es van produir les morts. Per aquest motiu, la investigació de la fiscal Beatriz Sánchez encara és ben lluny de concloure. Té 6 mesos de termini, amb el que a la fi de desembre hauria de decidir si arxiva el procediment per absència de delicte o eleva querella a un jutjat, però pot prorrogar la recerca altres sis mesos més davant la complexitat dels fets. La fiscal encara no sap quants migrants van morir ni on, perquè cap dels vídeos són determinants per a concloure que les persones que es trobaven en sòl espanyol estaven efectivament morts o simplement es trobaven inconscients. Les mateixes fonts recorden que tots els cadàvers es troben en territori marroquí, que és un país sobirà i realitza una recerca independent. Espanya, expliquen des de la Fiscalia, no pot anar més enllà ni reclamar al Marroc les autòpsies practicades.

El ministeri afirma que ja ha entregat tot el material

El Ministeri de l'Interior del govern espanyol ha assegurat aquest dimecres que ja ha entregat tot el material audiovisual del qual disposa entorn de la tragèdia del 24 de juny a Melilla, en un salt massiu d'emigrants a la tanca que separa l'Àfrica d'Europa. Després que la Fiscalia hagi demanat més informació, el ministeri ha assegurat que ja va entregar el setembre passat tota la recollida tant al fiscal com al Defensor del Poble. "El material del qual no disposen és senzillament perquè no existeix", afirmen fonts d'Interior. Alhora, el ministeri puntualitza que el requisit que ha fet la Fiscalia no ha estat a Interior, sinó "com procedeix" a la comandància de la Guàrdia Civil a Melilla.