La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Jesús Montero, s'ha mostrat comprensiva amb la decisió del diputat d'ERC i secretari quart de la Mesa del Parlament, Ruben Wagensberg, de traslladar-se temporalment a Suïssa per assessorar-se davant els moviments de la justícia espanyola que el vinculen amb Tsunami Democràtic. En declaracions a RAC1, Montero ha dit el següent: "Qualsevol de nosaltres, en qualsevol situació d'aquest tipus, ens podem imaginar l'angoixa, la incertesa i la por que una persona pot tenir, i per tant som perfectament conscients de les vivències personals que tenen cadascun dels que es veuen implicats en processos judicials".

En una conversa amb l'ACN, Wagensberg ha explicat que no es considera exiliat: "Estic presumptament investigat. No estic ni citat", ha argumentat. El diputat republicà també ha lamentat que el Congrés no aprovés ahir la llei d'amnistia, després del 'no' de Junts: "Ens equivocarem si pensem que trobarem un text que els jutges intentaran no rebentar-se".

Montero recorda a Feijóo l'operació Catalunya

La també ministra d'Hisenda ha reaccionat a les paraules del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que ha assegurat que "el que va passar a Catalunya és pur terror i pur feixisme". Segons Montero, el PP s'hauria de "mirar al mirall" perquè "els seus retrets i adjectius" tenen "molt més a veure amb els seus comportaments" que "el que s'ha pogut produir durant aquests dies". "Sembla que Feijóo té la memòria fina i no recorda el que suposa viure el terrorisme", ha dit la ministra, que ha afegit que "caldria preguntar-se si el PP inclou la guerra bruta dins d'aquestes categories", perquè va fer "guerra bruta" i "va utilitzar els ressorts de l'Estat per a un interès particular".

Marge per negociar amb Junts 

Sobre la llei d'amnistia, Montero ha assenyalat que "de marge per negociar, n'hi ha d'haver sempre", en ser preguntada per si hi haurà o no canvis en la proposició de la llei d'amnistia que, després del vot en contra de Junts, no ha estat aprovada i ha tornat a la comissió de justícia del Congrés. "Jo diria que de marge per negociar, n'hi ha d'haver sempre. Vull dir que, per descomptat, quan transcorre un temps i hi ha una voluntat clara de diàleg per les dues parts, sempre hi ha condicions per poder continuar incorporant qüestions que, com sempre vam dir, tenien a veure amb millores tècniques", ha indicat en unes declaracions a TVE.

Això sí, Montero ha volgut subratllar que el text legal que es va votar dilluns al Congrés ja està "pactat" fins a quatre vegades, per la qual cosa ha dit que confia que Junts acabi donant-hi suport, ja que compta amb el de la resta de socis d'investidura i perquè "clarament és beneficiós" perquè la situació a Catalunya continuï per la via institucional, ha incidit.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!