El cofundador de Podemos, Juan Carlos Monedero, ha criticat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, està fent una “fugida cap endavant” i, segons ell, “només busca el repartiment del vot independentista amb vista a les eleccions que es convocaran després del simulacre de referèndum”.

Monedero ha considerat que “l’immobilisme” del PP “està alimentant el xoc de trens”, però, per altra banda, ha denunciat que el Govern “està intentant que ens oblidem que han estat partícips de les retallades en sanitat, en educació i de la corrupció, i ho estan embolcallant amb el discurs independentista que l’únic que busca és posicionar-se davant d’ERC i la CUP en el repartiment del vot independentista”.

El cofundador de Podemos ha titllat l’1-O de “fals referèndum” i considera que “generarà més frustració que no pas èxits”. Per això, defensa la posició del seu partit de fer un ”referèndum pactat”, perquè, segons ell, ”Espanya està canviant i existeix un espai per fer un referèndum amb totes les garanties”.

D’altra banda, Monedero també s’ha referit a la situació interna de Podemos i ha dit que “és el moment de tornar a reconciliar una direcció política i els òrgans de direcció amb allò que pensen les bases”.

A més a més, ha afirmat que Podem ha de ser en aquest projecte. “Crec que Podem ha de ser la nau d’abastament del nou subjecte polític que articuli l’autogovern, que prengui decisions pròpies i que estigui agermanat amb la força estatal”.