El diari francès Le Monde ha publicat un article duríssim contra la picabaralla que mantenen el govern espanyol i el de Madrid per la gestió del coronavirus, que ha acabat amb la declaració de l'estat d'alarma, i parla obertament de "gestió caòtica" i "vodevil".

Segons el rotatiu de París, la batalla politicolegal sobre el confinament de Madrid que estan duent a terme el govern de Pedro Sánchez i el d'Isabel Díaz Ayuso "està sembrant el caos". I adverteix de la "tensió" que regna a la capital espanyola.

"Després de ser l'epicentre de la segona onada de la pandèmia, la capital espanyola s'ha convertit també en l'escenari d'una ferotge batalla política entre el govern espanyol, cansat d'esperar una reacció ferma de la regió madrilenya davant l'augment dels casos i les hospitalitzacions, i la Comunitat de Madrid, que vol preservar l'economia confinant només els districtes on la incidència és superior als 1.000 casos per cada 100.000 habitants en 14 dies", indica.

Le Monde afirma que la gestió de la pandèmia a la capital espanyola ha estat "caòtica" i que s'ha convertit en un "vodevil" després que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid va anul·lar les mesures del govern espanyol. Recorda que Sánchez va anunciar dijous a la nit la celebració d'un consell de ministres extraordinari just per l'endemà a primera hora del matí, per declarar-hi l'estat d'alarma.

El decret de declaració de l’estat d’alarma serà per almenys dues setmanes. Anirà acompanyat d'un macrodesplegament policial de 7.000 agents.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que les mesures de confinament perimetral seran "exactament les mateixes" que fins ahir, però "amb una altra cobertura jurídica". Entraran en vigor immediatament. Segons informen des del govern espanyol, "tan aviat com acabi el Consell de Ministres s'enviarà al BOE per a la seva publicació". Afectaran els mateixos nou municipis, amb l'excepció d'Alcalá de Henares, que ha millorat les seves xifres. Confien que amb dues setmanes n'hi hagi prou.