Els diputats que han format part del moviment escolta tenen una associació al Parlament, de la qual també formen part parlamentaris catalans a les Corts de Madrid i al Parlament europeu, i des d’aquesta tarda compten amb un nou president, Fabián Mohedano.

Aquesta associació, que es va crear el 1997 i està present a un centenar de països del món, s’ha reunit per escollir la nova presidència i el pla de treball per al període 2016-2017. Entre altres projectes, l’Associació Nacional Parlamentària Escolta de Catalunya té previst participar en la vuitena assemblea mundial de diputats que han format part del moviment escolta, convocada a Estocolm.

La presidenta d’honor de l’ANPC és la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i a l’acte de constitució de la XI legislatura hi ha participat també l’anterior president del Parlament i de l’associació, Ernest Benach, que figura també com a president d'honor junt amb el conseller Santi Vila. La nova secretària serà l'exconsellera Irene Rigau.

També formen part de l'Associació, Oriol Amat, Dolors Bassa, Albert Batet, Montse Candini, Magda Casamitjana, Ferran Civit, Germà Gordó, Raül Romeva, Bernat Solé, Lorena Roldán, Carles Castillo, Joan Coscubiela, Gemma Lienas, Benet Salellas, Mireia Vehí, Carles Campuzano, Francesc Homs, Joan Olòriz, Ester Capella, Ernest Maragall i Beth Abad.

L'objectiu d'aquest òrgan és representar davant de la Unió Parlamentària Escolta Mundial els diputats catalans que formen part de l'escoltisme i canalitzar les relacions entre la Cambra i les entitats d'aquest moviment al país.

A l'acte de constitució hi han participat representants de la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge, que integren 200 agrupaments i 20.000 nens i joves catalans.