L'actuació de la policia espanyola contra el referèndum a Catalunya ha centrat l'actualitat internacional durant tot el dia. Molts mitjans internacionals han obert les seves edicions internacionals amb la notícia de la repressió policial exercida aquest diumenge sobre els votants catalans. Diverses televisions internacionals, com la CNN, la BBC, Al Jazeera o Sky News, han retransmès en directe l'acció del la Policia Nacional espanyola reprimint el referèndum per la força. A més, les principals capçaleres internacionals també han obert les seves edicions digitals amb la notícia. 

La CNN, per exemple, ha retransmès en directe el moment en que la policia espanyola ha esbotzant la porta del centre i ha carregant contra els concentrats en el centre electoral de Sant Julià de Ramis, on havia de votar el president Carles Puigdemont, encara que al final ho ha fet en un altre centre.

També en la seva edició digital, la CNN ha creat un directe per seguir minut a minut els fets ocorreguts a Catalunya aquest diumenge. La notícia du per títol: 'Centenars de ferits en el combat d'Espanya contra el referèndum català'. En el cas d'aquesta cadena nord-americana, parlen obertament de repressió i posen l'accent en els 465 ferits que hi havia fins a les cinc de la tarda.

Per altra banda, el canal internacional Al Jazeera aquest matí també ha paralitzat la programació per seguir en viu la repressió policial contra el referèndum. En la seva edició digital, també han fet un seguiment minut a minut de la jornada. En el seu cas parlen de confrontacions entre la policia i els ciutadans i de repressió.

L'altra gran cadena televisiva internacional, la britànica BBC, ha llençat una última hora avisant de què la policia espanyola ha utilitzat projectils contra els manifestants independentistes durant el referèndum. En la seva edició digital, la cadena va actualitzant la noticia sobre la repressió policial i explicant els últims esdeveniments a Catalunya. 

També Sky News ha emès imatges de l'acció policial contra el referèndum. En l'edició online també ha posant el focus en el centenar de ferits que ha deixat la repressió policial que hi ha hagut durant tota la jornada.

Diaris internacionals

Diversos diaris internacionals, com Le Figaro, Le MondeLiberation, The Guardian, Le Soir o Euronews s'han fet ressò de la notícia i han fet minuts a minuts dels esdeveniments. Tots ells obren o han obert durant gran part del dia les seves edicions digitals amb la repressió del referèndum.

Le Figaro posa el focus en el nombre de ferits i de l'utilització de boles de goma per part dels agents.

Le Figaro

El francès Le Monde també ha fet un minut a minut del referèndum, farcit de vídeos on la policia espanyola carrega contra els ciutadans. També han penjat fotografies d'alguns Mossos visiblement afectats i plorant.

Le Monde referendum

El britànic The Guaridan ha centrat el seu directe tant en la repressió i els ferits, com en les reaccions internacionals al cas català.

Per la seva banda, als Estats Units tant el diari The New York Times com The Washington Post o The Wall Street Jounal han fet una valoració semblant de la situació a Catalunya.

També Euronews ha seguit l'última hora del referèndum.

El principal diari de Bèlgica, Le Soir també s'ha fixat en l'ús de pilotes de goma contra manifestants i en el elevat nombre de ferits, 465.

Le Soir

Corresponsals internacionals

També se n'ha fet ressò periodistes internacionals, entre ells el corresponsal dels Financial Times, del The New York Times o del setmanari Politico.