Agents de la Guàrdia Civil han encerclat aquest diumenge el centre electoral de Sant Julià de Ramis, on havia de votar el president Carles Puigdemont. També han desallotjat alguns dels assistents i han carregat amb cops de porra. Els agents han pogut entrar al pavelló de votació d'aquesta població trencant la porta amb un martell, però no han pogut trobar les urnes perquè els organitzadors les han amagat.

Al voltant de les nou del matí, desenes d'agents de la Guàrdia Civil han irromput al pavelló de Sant Julià de Ramis (Gironès). Aquest era el centre electoral on havia de votar el president, però finalment ha decidit anar a un altre centre, a Cornellà de Terri, després que el Govern hagi anunciat que el cens és universal.

A l'exterior, centenars de persones esperaven per votar i inclús en les darreres hores s'ha estacionat un tractor a l'entrada de l'equipament. S'hi han pogut veure escenes de màxima tensió, amb empentes i crits a ciutadans i mitjans de comunicació, després que les persones que esperaven a fora oposessin resistència a ser desallotjats. Hi ha més de 50 agents davant el pavelló esportiu de la localitat, mentre un helicòpter sobrevola la zona.

Paral·lelament, els responsables del col·legi electoral han guardat les urnes i les paperetes ràpidament abans de la possible entrada de la Guàrdia Civil a l'interior. La policia ha trucat violentament a les portes del centre electoral i ha aconseguit entrar al pavelló trencant el vidre de la porta a cops de martell. De moment, no han pogut trobar les urnes.

WhatsApp Image 2017 10 01 at 09.18.38 (1)

Els concentrats a dins el centre electoral han cantat els Segadors mentre els agents custodiaven el centre electoral. Els ciutadans i periodistes que estan dins el centre electoral han bloquejat l'entrada i la sortida del centre.