El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha volgut mostrar el seu suport al major Josep Lluís Trapero, l'exsecretari general del Departament d'Interior Cèsar Puig, l'exdirector general dels Mossos Pere Soler i la intendent del cos Teresa Laplana avui que comença el seu judici. 

En una piulada, el conseller ha subratllat que té "plena confiança en ells i la feina que van fer, sempre actuant amb absoluta correcció i professionalitat".

Aquest dilluns l'Audiència Nacional comença a jutjar Trapero, Puig, Soler i Laplana pels fets del 20-S i l'1-O del 2017. La fiscalia sol·licita 11 anys de presó i 11 d'inhabilitació per a Trapero, Soler i Puig per rebel·lió, i quatre de presó i 11 d'inhabilitació a Laplana per sedició. El ministeri públic acusa Trapero i Laplana de no haver fet més per permetre una sortida normal de la comitiva judicial de la conselleria d'Economia el 20 de setembre, i a Trapero, Puig i Soler els considera responsables del dispositiu "ineficaç" de l'1-O per tal de no impedir efectivament el referèndum independentista.