El Tribunal Suprem ha autoritzat Joaquim Forn a sortir de la presó i anar a l'Ajuntament de Barcelona els dies 14 i 15 de juny per prendre possessió com a regidor de JxCat. El tribunal, però, ordena que el mateix dissabte, després del ple, retorni a Soto del Real "sense dilacions" i també estableix que només pugui fer els tràmits per presentar documents (el dia 14) i per prendre possessió el dia 15 en el ple de la corporació.  

Forn ha comunicat la notícia via Twitter explicant que serà a l'Ajuntament de la seva ciutat per a la "constitució de la Corporació Municipal, per prendre possessió del càrrec de regidor".

Joaquim Forn ha assegurat sentir-se "honorat de representar la ciutadania de la capital catalana i els seus valors de llibertat i democràcia".

El trasllat fins a la capital catalana es farà en tot moment sota custòdia judicial i haurà de retornar a la "presó d'origen" -és a dir, a Soto del Real- immediatament quan acabi el ple del 15 de juny de constitució de la corporació municipal. En aquest ple, la votació és "nominal i secreta" i, per tant, és necessari que estigui present.