La portaveu i cap de llista de Junts al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, s'ha pronunciat amb un missatge contundent aquest dissabte contra el govern espanyol de Pedro Sánchez. La diputada ha denunciat que el president espanyol actua de la mateixa manera que ho fan "totes les dretes" quan la qüestió sobre la taula és l'amenaça d'independència a Catalunya. "Quan es tracta de Catalunya, el senyor Pedro Sánchez acaba fent el mateix que totes les dretes: no pagar i no respectar persones que no pensem com ells i dir que som potencials terroristes", ha disparat Nogueras. Un missatge amb el qual ha barrejat les deficiències en inversions i infraestructures per al territori amb la recent notícia que Espanya ha aconseguit colar l'independentisme català en una llista sobre terrorisme de l'Europol.

Tot això, ha continuat, “mentre va passejant-se per Europa amb un discurs conciliador”. “Des de l’estat espanyol, governi qui governi s’intenta espanyolitzar Catalunya”, ha conclòs. També s’ha referit a una informació aportada per Plataforma per la Llengua, que assegura que el Consell de la UE ha reconegut que el govern espanyol mai ha demanat que el català pugui ser llengua oficial, a diferència del que havia manifestat l'executiu de Pedro Sánchez. “El govern espanyol menteix governi qui governi i estem aquí per dir que ja n’hi ha prou”, ha assegurat.

En la seva visita a Vilassar de Mar per denunciar la desinversió en Rodalies, Nogueras ha reiterat algunes xifres que posen de manifest el “balanç terrorífic” de l’Estat respecte a la seva inversió a Catalunya en matèria de Rodalies, i ha indicat que de cada 100 euros en els últims anys només se n’han gastat 24, pels 153 de Madrid. “No és una anècdota, és permanent i constant i és un problema de tot Catalunya”, s’ha queixat.

Puigdemont, també contra Espanya

Mentrestant, el seu company de partit i president a l'exili, Carles Puigdemont, també s'ha pronunciat amb duresa després de saber-se que el ministre d'Afers Exteriors del govern espanyol, José Manuel Albares, va mentir en afirmar que l'executiu de Zapatero ja havia reclamat l'oficialitat del català a la institució europea fa gairebé dues dècades, el 2004. "Es torna a confirmar que és el modus operandi d'Espanya: menteixen sempre", ha disparat. Puigdemont també ha tingut paraules per a ERC, recordant que els republicans van acordar amb el govern espanyol promoure el català al Parlament Europeu a la darrera reunió de la taula de diàleg, ara fa un any. "El problema és que hi ha qui confia que, algun dia i per alguna raó que desconeixem, Espanya deixarà de mentir i complirà els compromisos. I somien ingènuament que quatre vots per una investidura faran que 'les coses passin'", ha llançat.