En un dels episodis de Sex and the City una de les protagonistes ensopega i cau, però torna a aixecar-se per seguir amb l'espectacle. L'escena l'acompanya la cançó "Got to be real", que és el tema que ha escollit Miquel Iceta per pujar a l'escenari i celebrar la seva ratificació com a primer secretari del PSC. Un càrrec que ha revalidat per unanimitat de tots els presents. 

Els 1.069 delegats que participen en el XIV congrés del partit han votat a favor de renovar el lideratge d'Iceta al capdavant dels socialistes catalans. Val a dir que la seva candidatura no tenia rival i, per tant, la victòria no ha estat cap sorpresa. Amb tot, el reelegit primer secretari ha fet gala del seu esperit festiu amb un nou ball per a la posteritat. 

Celebracions a banda, durant el seu discurs davant del plenari del partit ha reivindicat la capacitat de resiliència dels socialistes catalans, una bandera que ja va aixecar durant la intervenció inaugural de divendres. En la mateixa línia, s'ha tornat a fixar l'objectiu de recuperar la Generalitat i rellevar Quim Torra com a president. Ho ha fet amb unes paraules especialment contundents contra l'actual president, però també contra els seus predecessors, Puigdemont i Mas, a qui ha retret que hagin deixat Catalunya en "una via morta". Per aconseguir-ho, tornarà a confiar en Salvador Illa i Eva Granados com a escuders. Seran els puntals de la nova executiva. 

Iceta va assumir les regnes del PSC l'any 2014, després de la dimissió de Pere Navarro. Va heretar llavors un partit enfonsat electoralment i en plenes turbulències motivades per la divisió interna entorn del dret a decidir. Lluny queda el congrés de fa tres anys, quan va suar de valent per superar Núria Parlon, que va presentar-se com a alternativa per encapçalar el partit. 

Instants abans de ser ratificat, Iceta ha rebut el suport de la vicepresidenta del govern espanyol en funcions. Carmen Calvo s'ha adreçat als assistents, però també a tots aquells qui l'escoltaran a través dels mitjans de comunicació. I ho ha fet per estirar les orelles als barons socialistes crítics amb les negociacions obertes amb Esquerra Republicana per aconseguir l'abstenció dels independentistes a la investidura de Pedro Sánchez.