El ministre de Cultura i Esport del govern espanyol i dirigent del PSC, Miquel Iceta, està estranyat que ERC "hagi rebutjat d'entrada" formar un govern d'esquerres a l'Ajuntament de Barcelona. Iceta ha afirmat que cada partit "té les seves prioritats i orientacions", malgrat que, considera que encara és massa aviat per "dir per on sortirà la cosa". En declaracions a El Suplement de Catalunya Ràdio, el ministre ha afirmat que el més normal és que Meritxell Batet encapçali la llista del PSC a les eleccions generals del 23-J "si ella vol". Tanmateix, ha matisat que la decisió encara s'ha de prendre des dels òrgans de la direcció del partit. Sobre si es presentarà a les llistes, Iceta ha assegurat que farà el que li demani el partit i el seu primer secretari, Salvador Illa.

Iceta aposta perquè Collboni sigui alcalde de Barcelona

Pel que fa a la formació de govern a l'Ajuntament de Barcelona, Miquel Iceta ha afirmat que "Jaume Collboni ha d'intentar ser alcalde" perquè Barcelona "necessita estabilitat i una orientació progressista". Amb tot, també ha obert la porta a altres opcions si així ho decideix el partit en l'àmbit municipal. Sobre un possible pacte del PSC que impliqui que Xavier Trias sigui el nou alcalde, ha dit que "el que decideixi Collboni em semblarà bé".  En aquest sentit, ha dit que des del PSC sempre han dit que les eleccions del 28-M eren municipals i que cal "respectar i recolzar les decisions de pactes que es prenguin localment". 

D'altra banda, ha dit que en els comicis l'electorat conservador es va mobilitzar "com si fossin unes generals", per "erosionar Pedro Sánchez i el govern progressista". "Hem perdut una quota de poder institucional important, però des del punt de vista dels resultats no, hi ha alcaldes socialistes que ho deixen de ser tot i tenir més suport que fa 4 anys", ha afegit. 

Equiparació salarial al futbol

El ministre socialista ha estat entrevistat en el marc de la final de la Champions femenina que enfrontarà al Barça i el Wolfsburg al Philips Stadion a Eindhoven aquesta tarda, i s'ha mostrat partidari de treballar per l'equiparació salarial entre el femení i el masculí, però ha dit que ha de ser "progressiva". "Volem igualtat salarial, però el femení encara no mou els recursos econòmics del masculí", ha assegurat.