Miquel Calçada, el nou cap de llista de Convergència al Senat, ha defensat que l'independentisme tingui veu a la cambra alta precisament en un moment, segons el periodista, en què s'ha "d'ajudar" el Govern perquè l'Executiu de Rajoy, cada divendres, "menysprea" Catalunya. Tot mentre el país es troba en un estadi entre "el postautonomisme i la preindependència".

"És un mentrestant". Així veu la situació política catalana el presentador de TV3 que, en declaracions a RAC1, s'ha compromès a "posar el coll" pel procés sobiranista, aquest cop des de la política. És l'única raó per la qual Calçada va a Madrid i ha insistit que "no té cap vincle" amb la capital d'Espanya.

Sobre la naturalesa del Senat, ha assegurat que no té per què ser un "cementiri d'elefants" i ha apuntat que, mentre no s'hagi assolit l'Estat propi, "és més interessant que hi hagi independentistes que no n'hi hagi". Pel que fa a la seva candidatura a Convergència, ha remarcat que és un candidat independent perquè no milita ni preveu ingressar a la formació, encara que se sent "còmode" representant una formació que creu que pot ocupar l'"espai central" de la política catalana.

Per últim, sobre la unitat del sobiranisme, ha apuntat que no li agrada que CDC i ERC es presentin per separat el 26-J, però que, de totes maneres, se sent "còmode amb la unitat d'acció de les dues formacions al Congrés i al Senat.