El ministre espanyol de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha acusat la CUP de voler “intimidar” la Guàrdia Civil arran de la convocatòria d’una concentració davant la caserna d’aquest cos a la Travessera de Gràcia de Barcelona, el  lloc on diversos càrrecs de la Generalitat han estat interrogats en relació a la preparació del referèndum de l’1-O.

La CUP ha convocat l'acte per a dilluns vinent a migdia, i una associació de Guàrdies Civils ja ha demanat protecció als Mossos d’Esquadra. Per la seva banda, el ministre Zoido ha assenyalat que “no es pot intimidar els que ens protegeixen”, en un tuit en què ha inclòs el cartell de la CUP que convoca a la manifestació.

Així mateix, Zoido també ha expressat via xarxes socials el seu posicionament sobre la denúncia presentada pel Govern contra la Guàrdia Civil pels recents interrogatoris, tot assenyalant que els membres d’aquest cos tenen “tot el meu suport i el dels que defensen els nostres drets i llibertats”.

De fet, Zoido dóna per fet que la denúncia no té raó de ser, ja que al seu parer, la Guàrdia Civil “fa la seva feina de forma exemplar i només busca que es compleixi la llei”.