L'Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGC) ha demanat als Mossos d'Esquadra "una protecció i un desplegament acord a les amenaces" que al seu parer es produiran durant la manifestació que la CUP ha convocat per dilluns vinent davant de la caserna de la Guàrdia Civil a la Travessera de Gràcia de Barcelona.

En un comunicat, l'AEGC denuncia la campanya "d'acoquinament i coaccions" a la Guàrdia Civil a Catalunya per part de la formació anticapitalista. Considera que, per "fer una volta més de rosca a l'assetjament a la Guàrdia Civil a Catalunya", la CUP ha convocat una manifestació per al dia 31 de juliol a l’exterior de la caserna de la Travessera de Gràcia, on recentment "també van aparèixer pintades amenaçadores" contra el cos.

Denuncien persecució a les famílies

El comunicat, a més de denunciar una “política de persecució” contra “els que hem elegit la Guàrdia Civil com la nostra professió”, també alerta que aquest assetjament també afecta “les nostres famílies i els nostres fills”.

Més endavant, i dirigint-se a la CUP, el comunicat assenyala: "Ens resulta molt curiós que vostès que exalten els sentiments independentistes davant l'excel·lent labor de la UCO [Unitat Central Operativa], es quedin a casa i no exigeixin responsabilitats quan surten a la llum tants casos de corrupció d'aquells que els han governat i els governen".

Denuncien "acoquinament"

"Tots tenim dret a manifestar-nos. Des d'AEGC som molt respectuosos amb tots els drets dels ciutadans, fins i tot amb aquells que ens neguen als guàrdies civils. Però també estem en contra d'aquells que es presenten com a únics demòcrates per després intentar imposar les seves idees mitjançant l'acoquinament", afegeix.

L'AEGC expressa finalment una "immensa preocupació per la seguretat personal dels guàrdies civils i les seves famílies que resideixen a la Casa Caserna de la Travessera de Gràcia" i sol·licita "una protecció i desplegament dels Mossos d'Esquadra acord a les amenaces que indubtablement es produiran en aquesta concentració".