El ministre de Ciència, Tecnologia i Ensenyament Superior de Portugal, Manuel Heitor, ha donat positiu per coronavirusEls dos executius es van reunir en una cimera que va tenir lloc dissabte, tot i que fonts de Moncloa asseguren que Heitor no hi estava present. 

El positiu d'Heitor ha provocat que tres ministres més de l'executiu portuguès hagin començat una quarantena tot i donar negatiu. Heitor no té símptomes i s'ha confinat a casa seva, segons un comunicat on s'indica que tots els membres de l'executiu portuguès se sotmetran a una prova perquè van coincidir en un consell de ministres dijous passat. 

Ara per ara, el primer ministre portuguès, António Costa, i els altres ministres que s'han fet la prova han donat negatiu. Malgrat tot, se'ls ha recomanat un confinament perquè s'haurien assegut a prop d'Heitor.

Sánchez va estar a Portugal dissabte

La cimera entre ambdós països, que va tenir lloc dissabte, va comptar amb la presència dels dos executius i hi va haver honors militars i la interpretació dels respectius himnes estatals. A més, també hi va haver salutacions un per un entre els membres dels governs. Això sí, no hi va haver encaixades sinó un gest amb la mà al cor

pedro sánchez antónio costa efe

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el primer ministre portuguès, António Costa / Efe

Per part de l'Executiu espanyol, van participar els quatre vicepresidents Carmen Calvo, Pablo Iglesias, Nadia Calviño, i Teresa Ribera; i sis ministres: la d'Exteriors, Arancha González-Laya; el d'Interior, Fernando Grande-Marlaska; el de Transports, José Luis Ábalos; la d'Indústria, Reyes Maroto; el d'Agricultura, Luis Planas; i la de Política Territorial, Carolina Darias.

En roda de premsa, Sánchez va defensar la seva decisió de declarar l'estat d'alarma a Madrid. "No podíem quedar-nos de braços plegats, la incidència acumulada a la Comunitat de Madrid és elevada i preocupant". 

A preguntes dels periodistes, Sánchez ha assegurat que la seva prioritat amb la decisió és "la salut pública i salvar vides" i ha demanat a la resta dels governants "que pensin en els malalts, en el personal sanitari, en els familiars de les víctimes i en les víctimes". 

 

Imatge principal: el primer ministre portuguès, António Costa / Efe