El ministre de Cultura i Esport, Màxim Huerta, ha presentat la seva dimissió aquest dimecres, tan sols set dies després de ser nomenat pel president espanyol Pedro Sánchez. Huerta ho anunciarà en una compareixença a les 19h a la seu del ministeri, en veure's forçat a prendre aquesta decisió després que hagi sortit a la llum que va defraudar 218.322 euros a Hisenda entre 2006 i 2008. Fonts de la Moncloa asseguraven al migdia que Sánchez estava "tranquil", per bé que no es donava el cas per tancat, sinó que l'executiu central es preparava per "trampejar el temporal". 

El ministre ha mantingut converses amb el president al llarg del dia i la seva posició ha anat evolucionant, ja que en un principi es negava a fer el pas. Considerava que la possible responsabilitat hauria decaigut, ja que estava al "corrent de pagament". La mateixa ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, l'havia defensat en roda de premsa al·legant que no era un frau fiscal, sinó una discrepància amb Hisenda, que el va sancionar econòmicament quan aquest va recórrer la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM).

Finalment, Huerta ha decidit deixar el càrrec per mantenir la "imatge d'exemplaritat" del govern de Sánchez, en la seva aposta per la regeneració de les institucions. Les fonts consultades a la Moncloa, de fet, reconeixien que s'havia posat el "llistó molt alt" amb la moció de censura a Mariano Rajoy, que va ser expulsat després de la sentència de la trama Gürtel que condemnava el Partit Popular a títol lucratiu. Així doncs, el mateix Huerta es defensava que no va tenir "mala fe", tot i que el cas no podria equiparar-se a un canvi en la regulació fiscal, que va ser posterior.