Mentre creixia als mitjans la polèmica sobre la condemna per frau fiscal al ministre de Cultura i Esport, Màxim Huerta, el president espanyol Pedro Sánchez i la ministra de Treball, Migracions i Afers Socials, Magdalena Valerio, es trobaven reunits amb els agents socials, patronal i sindicats, a la Moncloa aquest dimecres. Per aquest motiu, Valerio ha sigut la primera membre del gabinet ministerial a pronunciar-se i ha defensat que Huerta estava "al corrent de pagament", d'un cas que es va resoldre "fa molts anys", i que va implicar el període 2006, 2007 i 2008.

"Es va resoldre fa molts anys, ell va complir amb les obligacions fiscals. No em consta això del frau fiscal, tot ciutadà té dret a la tutela judicial efectiva. I si no està d'acord amb allò que es va resoldre, pot recórrer i després va pagar. Per tant, no hi ha més a dir", ha defensat Valerio. La ministra es referia al fet que el titular de Cultura i Esports va ser sancionat per Hisenda, i va recórrer la sanció. Com que el tribunal no li va donar la raó, finalment va ser obligat a abonar la quantia i les costes corresponents.

Segons El Confidencial, qui ha publicat la notícia en exclusiva, el frau original va ser de 218.322 euros. El mateix diari també explica que Huerta es va deduir com a despeses per activitat artística injustificada fins a 148.702 euros, que va comportar el pagament d'una liquidació total de 365.938 euros pels tres exercicis.