El nou ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, és un fan declarat de l'educació privada. Així ho ha expressat ell mateix en un acte de celebració dels 40 anys d'una associació de col·legis privats, en què afirma que "la privada ha de seguir corrent per davant de la pública". 

"L'educació privada sempre va corrent per davant de la pública intentant oferir una excel·lència més gran. Així ho ha de seguir fent", assegura el ministre. El vídeo de la seva intervenció s'ha fet viral avui a les xarxes, tot i que no se sap quan es va produir la intervenció.

A més, Duque argumenta aquesta afirmació amb un exemple personal: "La privada se centra en els idiomes. Per això jo vaig haver de portar els meus fills a un col·legi privat, perquè poguessin canviar de país".

Les imatges han produït una allau de crítiques. Entre elles, la del líder dels Comuns, Xavier Domènech, i la de la portaveu adjunta de Podemos al Congrés dels Diputats, Ione Belarra, que han exigit que el ministre rectifiqui i doni explicacions per aquestes paraules.