L’anunci unilateral per part del ministeri espanyol de Foment d’eixamplar l’autovia A-2 entre Martorell i Igualada no ha agradat gens a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat. El seu titular, Damià Calvet, ha criticat que el ministeri dirigit per José Luis Ábalos hagi enviat a diversos ajuntaments el projecte d’eixamplament sense avisar la Generalitat: "És un mal començament del Govern de l'Estat".

"Ens hem trobat, sense previ avís, un projecte que vol fer un nou traçat que han enviat als ajuntaments i que ens ha agafat per sorpresa", ha assegurat aquest dimecres en una entrevista de 8TV. Calvet ha lamentat el gest del ministeri i ha augurat que, en cas que es dugui a terme, "trinxaria molt el territori". És per això que ha proposat parlar amb els municipis afectats per aquest projecte "i fer un front comú" amb el qual dirigir-se, amb una sola veu, davant del govern espanyol.

A l’espera de la reunió Sánchez-Torra

Així mateix, el conseller ha explicat que no ha contactat amb Ábalos ni amb la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, perquè està esperant que es reuneixin el president de la Generalitat, Quim Torra, i el del govern espanyol, Pedro Sánchez, i "hi hagi un posicionament polític".

"Seria surrealista que em veiés amb el ministre de Foment sense que els presidents Sánchez i Torra haguessin parlat i diguessin si es tenen en compte les llibertats i drets" com el de l'autodeterminació, que ha qualificat d'irrenunciable.

Autovia de sis carrils

El projecte del ministeri és convertir l'autovia A-2 en una carretera de, com a mínim, tres carrils per sentit entre Igualada i Martorell. A més, també s'instal·larien un o dos carrils laterals per facilitar les sortides i les incorporacions a l'autovia. Foment ja ha enviat l'estudi d'impacte ambiental del projecte a alguns dels ajuntaments afectats i la idea és treure el projecte a exposició pública abans de l'estiu. Els 35 quilòmetres que hi ha entre Igualada i Martorell tenen en diversos punts només dos carrils per banda. Alguns dels alcaldes afectats com el de Castellolí, Joan Serra, i Collbató, Miquel Solà, han explicat que el projecte preveu modificacions del traçat de l'autovia. A més, des de Collbató critiquen que el projecte suposarà més trànsit i soroll per al municipi, alhora que hi haurà més d'un centenar de parcel·les afectades.

La intenció del ministeri és que el projecte surti a exposició pública abans de l'estiu i que les obres puguin començar el 2020 amb una durada prevista de tres o quatre anys. Foment treballa amb la idea que el projecte es pugui executar a través d'una concessió amb alguna fórmula com la del peatge a l'ombra.