Esbroncada monumental al Congrés dels Diputats entre la ministra d'Igualtat, Ana Redondo, i el diputat popular, Jaime Miguel de los Santos. La ministra ha carregat contra el diputat del PP per utilitzar una pregunta parlamentària sobre els joves i el moviment feminista per acusar el govern espanyol de “corrupció” i per demanar a la dona de Pedro Sánchez, que “deixi de traspassar fronteres”. Jaime Miguel de los Santos ha preguntat a Redondo sobre la "desafecció dels sectors més joves amb el moviment feminista". La resposta de la ministra no ha estat suficient per a De los Santos, i ha elevat el to carregant contra el govern espanyol, i ha reflexionat que els joves estan distanciats del govern espanyol després de votar la llei del 'només sí és sí' "que els permet veure com agressors sexuals surten cada dia al carrer". 

També ha acusat el govern de Sánchez de desprotegir dones que haurien d'estar "sota la guàrdia i custòdia de l'administració són obligades a prostituir-se". Seguint l'estratègia marcada pel PP durant el debat d'aquest dimecres, ha aprofitat per carregar contra Begoña Gómez —dona de Pedro Sánchez—  a qui acusen de ser "diferent de tota la resta". "Perquè fins on jo sé ningú pot dirigir una càtedra en una universitat pública que no és ni catedràtica, ni doctora, ni llicenciada, però clar ella no és igual. No ho és perquè la protegeixen". Ha conclòs la seva intervenció afegint que "la senyora dona del president continua acceptant prebendes que converteixen empreses que després reben rescats en casos repugnants de corrupció". 

La resposta de la ministra d'Igualtat ha estat contundent i ha bramat: "quina terrible falta de respecte per la igualtat. Quina terrible falta de respecte cap a les dones. Quin terrible masclisme el que s'ha escoltat avui aquí. Masclisme reaccionari, masclisme i "negacionisme del PP". En aquest moment, la bancada socialista s'ha aixecat en bloc aplaudint Ana Redondo. "Quan portem 48 hores amb dues dones assassinades i dos nens assassinats per violència vicària. Vergonya. Vergonya. Vergonya. No es pot. No es pot. No es pot barrejar-ho tot. Vergonya. Fins i tot el negacionisme mata i vostès són còmplices, còmplices d'aquest negacionisme. Portem 48 hores terribles de violència de gènere, de violència masclista". I ha conclòs la seva intervenció demanant col·laboració per lluitar contra aquesta xacra "hauríem d'estar junts".  

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!