Els països europeus del G7 han inclòs la ministra d'Economia en funcions, Nadia Calviño, a la llista de candidats a succeir Christine Lagarde com a directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), han confirmat fonts governamentals.

El govern espanyol considera una "bona notícia per a Espanya" que Calviño sigui considerada entre el reduït nombre de persones que podria dirigir un dels principals organismes financers internacionals.

"És un honor per a aquest govern que la vàlua i la competència dels seus integrants sigui reconeguda a nivell internacional", han afegit les fonts citades.

L'Executiu agraeix als països europeus integrants del G7 que hagin suggerit el nom de Calviño i recalca la importància de mantenir la unitat d'acció entre els socis de la Unió Europea (UE).

Les fonts governamentals subratllen que el govern espanyol sempre ha donat suport que la direcció de l'FMI recaigui en una dona europea de reconegut prestigi.

Calviño va reconèixer aquest dimecres, en una entrevista a la Cadena Ser, que havia tractat la seva possible candidatura a la direcció de l'FMI amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Segons la titular d'Economia en funcions, Sánchez donaria suport "per descomptat a qualsevol ministre que pogués tenir qualsevol possibilitat d'un càrrec així d'important".

Christine Lagarde va presentar ahir, dimarts, la seva renúncia al càrrec de directora gerent de l'FMI, que serà efectiva el 12 de setembre.

La setmana passada, els ministres d'Economia de la UE van formalitzar la candidatura de Lagarde a la presidència del Banc Central Europeu (BCE).