Els ministeris econòmics del Govern espanyol de Mariano Rajoy no van informar d'ofici el Tribunal de Comptes del 59% de les incidències produïdes als contractes públics que aquests departaments havien adjudicat i que aquest organisme havia seleccionat per avaluar la seva execució entre 2014 i 2016.

Així, al seu informe de fiscalització de les modificacions de contractes de l'Àrea de l'Administració Econòmica de l'Estat i els seus organismes dependents entre 2014 i 2016, el Tribunal critica a tots els departaments d'aquest àrea per complir "de manera deficient la seva obligació de comunicar d'ofici" aquestes incidències.

No només quant al termini establert per a això (tres mesos), sinó també per ometre gran part de les mateixes. Concretament, el 59% de les incidències no es va comunicar durant la seva execució, incomplint així la seva obligació establerta en la normativa i les mateixes instruccions del Tribunal, que només ha tingut coneixement d'aquestes incidències durant la seva fiscalització.

Aquesta fiscalització inclou 316 expedients d'incidències produïdes durant l'execució de 67 contractes seleccionats d'un total de 907,2 milions d'euros en els ministeris d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Economia i Competitivitat, Ocupació i Seguretat Social, Foment, Hisenda i Administracions Públiques, Energia i Turisme, i Sanitat, Serveis Socials i Igualtat així com dels organismes dependents dels mateixos.