El Ministeri de l'Interior insisteix que la Guàrdia Civil va actuar de forma "proporcional i ajustada a la legalitat" en l'intent d'entrada a Melilla el passat 24 de juny, que va provocar almenys la mort de 24 persones i desenes de ferits. En resposta a la publicació d'un reportatge de la BBC aquest dimarts on es contradiu la versió d'Espanya i del Marroc, el ministeri no fa un pas enrere. La cadena pública britànica ha revelat que els agents del Marroc van arrossegar fins al seu territori cossos sense vida que ja estaven a Espanya. A més, des de la cadena britànica han acusat Espanya d'ocultar imatges de les càmeres de videovigilància. Fonts del Ministeri remarquen que "és decebedor i sorprenent" que es facin acusacions de gran gravetat sense el suport de cap prova, "absolutament ningú, ni la Guàrdia Civil, ni la Gendarmeria, ni la Fiscalia General de l'Estat, ni El Defensor del Poble ni les autoritats marroquines sostenen que les morts van tenir lloc en territori nacional", ha apuntat Interior.

El silenci de Marlaska

Les mateixes fonts del Ministeri han reiterat "el seu suport més ferm" a l'actuació de la Guàrdia Civil, alhora que defensen que van actuar de manera "proporcional, ajustada a la legalitat i ferma davant un intent d'assalt violent a la nostra integritat territorial". A més, afegeixen que "les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat continuaran defensant les nostres fronteres amb la mateixa professionalitat, exemplaritat i subjecció a la legalitat". 

El titular d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha evitat contestar clarament sobre el documental. La portaveu d'Interior del PP, Ana Vázquez, en la sessió de control d'aquest dimecres al Congrés ha demanat a Marlaska que parlés sobre el documental de la BBC que "constata les mentides sobre la tragèdia a Melilla en la qual van morir almenys 24 migrants". Marlaska no ha contestat directament a aquesta qüestió i ha acusat el PP de difondre faules després de ser assenyalat pel principal partit de l'oposició de mentir davant l'augment de la criminalitat o la mort de migrants a Melilla el passat 24 de juny. "Vivim en un país segur, la seguretat no preocupa a Espanya", ha respost.

Investigar la tragèdia de Melilla

Unidas Podemos va ser el primer partit que es va manifestar després de l'emissió del documental a la BBC. Aquest dimecres han reafirmat els seus dubtes davant l'actuació policial a Melilla, i ha mostrat la seva disconformitat amb Grande-Marlaska. El president del grup parlamentari, Jaume Asens, ha assegurat que "s'assembla més a Fernández Díaz (exministre d'Interior del PP) que a un ministre del govern de coalició". En declaracions a Onda Cero, Asens ha parlat sobre aquest documental i ha afirmat que és una "cop a la versió oficial" dels fets que es va oferir en el seu moment. Sobre aquest tema, ha comentat que primer es va dir que la culpa dels morts eren de les màfies i després es va rebutjar, per part del PSOE, una comissió d'investigació que van demanar en el Congrés davant la "major massacre que hi ha hagut a la frontera en els últims 40 anys". Per tant, ha demandat que rectifiqui i s'escometi una recerca en profunditat de l'ocorregut.

Per altra banda, la presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, també ha volgut dir la seva i ha assegurat que, si PSOE i Unides Podem estiguessin en l'oposició i no en el govern, "cremarien els carrers" per la tragèdia de la tanca de Melilla. Arrimadas, que ha reconegut que no ha vist el documental, però ha titllat de "greu" la informació, ha dit que "no es vol imaginar" el que passaria a Espanya si l'ocorregut en la tanca de Melilla "es produeixen amb un govern d'un altre color".