La Direcció General de la Policia ha destituït el policia espanyol Ricardo Ferris del seu càrrec com a cap de la comissaria del districte centre de València, després que afirmés en un acte de Vox que el delinqüent espanyol "ja no existeix" i que "tots els migrants que arriben en pasteres són expresidiaris". Segons ha informat fonts del ministeri d'Interior, també s'ha obert una investigació preliminar per esclarir els fets en relació amb la seva participació en aquest acte i "depurar les responsabilitats" que se'n derivin. 

Ferris ha estat apartat del seu càrrec a petició de la Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana, i s'ha obert una "informació reservada" per investigar les seves declaracions a l'acte de Vox, que podria acabar resultant en l'obertura d'un expedient en cas que es detecti que ha comès alguna falta.

El policia assegurava que tots els delinqüents són estrangers

Ferris va participar el passat 14 d'octubre en un acte sobre migració i ciutadania organitzat per la Fundació per a la Defensa de la Nació Espanyola (Denaes) i el grup parlamentari de Vox a les Corts Valencianes. En aquest debat, l'inspector en cap d'una de les comissaries més importants de València es va presentar com a un simple "policia de carrer" per afirmar que "la pràctica totalitat dels detinguts" que efectuen la Policia Nacional i la Guàrdia Civil són "estrangers".

Basant-se en la seva suposada experiència al carrer, Ferris afirmava que el delinqüent espanyol ja "no existeix" afirmava que "tots els que venen en les pasteres són expresidiaris que acaben de sortir de la presó" i arriben a Espanya des d'Algèria.  

Anant un pas més enllà en les seves afirmacions, Ferris va assegurar que des de "fa cinc anys" no treballen amb delinqüents nacionals, i bromejava assegurant que quan se'n troba un "en comptes de portar-lo al jutjat, l'haurien de traslladar al centre d'espècies protegides d'El Saler (a València)". 

Ferris menyspreava les estadístiques oficials sobre delinqüència

L'inspector en cap menyspreava els números dels informes de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) que assenyalen que, l'any 2021, va haver-hi 308.969 detinguts de nacionalitat espanyola enfront de 101.873 d’estrangers. Ferris afirmava que li semblen "absurds els percentatges del 30 %, 40 % o 50 %", que considera que són mentida.

Als seus interlocutors, a més, els va demanar que "se n'assabentin". "La meva mare deia que l'única forma que tenim perquè el gos no cagui a casa és fotre-li el morro a la merda i això és el que jo vull: posar-los-hi a vostès el morro a la situació actual i que comencin a actuar", assegurava l'inspector de policia.