El Ministeri de l'Interior preveu un reforç de 750 agents antiavalots adscrits a la Unitat d'Intervenció Policial del Cos Nacional de Policia a Catalunya en vigílies del segon aniversari del referèndum de l'1 d'octubre, que va ser reprimit violentament per aquest mateix cos juntament amb la Guàrdia Civil.

Fonts d'Interior han assegurat que es prepara un desplegament esglaonat de fins a quinze grups antiavalots procedents de diversos punts de l'Estat. Cal recordar que el 2017 l'enviament de reforços policials a Catalunya va ser aclamat a moltes localitats espanyoles amb comiats multitudinaris al crit de 'A por ellos'.

Segons les mateixes fonts el dispositiu de reforç forma part de la "normalitat policial" davant de situacions que poden incidir en la seguretat ciutadana i en edificis de l'Administració de l'Estat.

El desplegament de més agents antiavalots a Catalunya ja s'ha iniciat, encara que el nombre total d'efectius que es traslladaran no està tancat definitivament, ja que pot variar en funció de les necessitats que considerin els comandaments de la Policia Nacional i els Mossos d'Esquadra.

Segons les fonts consultades, el nombre d'efectius s'anirà adaptant a les anàlisis dels experts i la intensitat de les protestes. De fet, en aquests estudis ja s'ha tingut en compte la detenció de les nou persones vinculades amb els CDR i que demà passaran a disposició d'un jutge de l'Audiència Nacional.