Consideren que es va alliçonar els seus fills després de la jornada del referèndum de l'1-O, ho han denunciat a Educació i ara el Ministeri d'Íñigo Méndez de Vigo ho estudia. Segons publica avui el diari Ara, el cas de l'institut El Palau de Sant Andreu de la Barca, així com les denúncies per delicte d'odi a vuit professors de La Seu d'Urgell serien només la punta de l'iceberg.

De Vigo estaria analitzant almenys 80 casos de famílies que s’han queixat a les direccions dels centres o a la Inspecció d’Ensenyament des de l’1 d’octubre perquè consideren que s’ha alliçonat els seus fills amb postulats independentistes a les aules.

Ara bé. Malgrat que es té constància d'aquests 80 casos, el diari citat assegura que els casos investigats podrien superar el centenar perquè també es comptabilitzarien els incidents registrats en el quart i cinquè requeriment a Ensenyament, incidents als quals va donar resposta la consellera Clara Ponsatí un dia abans que el govern de Mariano Rajoy apliqués l'article 155 de la Constitució espanyola i suspengués l'autonomia de Catalunya.

El Ministeri d'Educació estaria analitzant ara les respostes que va donar llavors Ensenyament per decidir si les dona per bones o, pel contrari, obre una via al jutjat contenciós administratiu per resoldre algun dels casos. I no només això. Ahir, el delegat del govern del PP a Catalunya, Enric Millo, ja va explicar que els de De Vigo han encarregat informes al departament d’Ensenyament per detectar possibles situacions "similars" a les de l’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca.