El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha reunit avui el cos consular a Barcelona, mig centenar de membres diplomàtics, per traslladar-los la posició de "diàleg" que argumenta que defensa l'Executiu a Catalunya, l'endemà de la conferència del president Carles Puigdemont a Brussel·les.

En un dinar de treball en un hotel de Barcelona, Millo ha estat acompanyat de la degana del cos consular a Barcelona i cònsol del Perú, Franca Lorella Deza, el secretari del cos consular i cònsol honorari d'Albània, Josep M. Calmet, el cònsol general dels EUA, Marcos Mandojana, i, entre d'altres, del cònsol de la Xina, Heng Tang.

Segons han explicat fonts coneixedores de la trobada, Millo ha explicat al mig centenar de representants consulars acreditats a Catalunya, "preocupats" amb la situació, que la voluntat del govern d'Espanya és mantenir una "posició de diàleg" amb la Generalitat, i que treballarà a Catalunya com a la resta d'Espanya.

També Millo ha traslladat als cònsols que Espanya seguirà sent "part constructiva" de la Unió Europea i que complirà amb els seus socis europeus, en la mateixa línia que amb els països de l'Amèrica Llatina i Àsia.