El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha celebrat aquest dimecres que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'obri a negociar una nova data per a la reunió de la Junta de Seguretat .

Després de demanar en diverses ocasions al ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, que convoqués una reunió de la Junta de Seguretat, el Govern va decidir tirar pel dret i va fixar el dia 3 de juliol per celebrar-la. Aquest dimecres, el ministre ha respost a Puigdemont i l'ha instat a assolir un acord respecte a l'ordre del dia de la Junta i posteriorment fixar-ne una data.

Davant aquesta situació, Millo ha celebrat que Puigdemont s'obri a negociar una nova data i ha assegurat estar "sorprès per la convocatòria unilateral" que havia dut a terme el Govern. 

Segons ha mantingut el delegat del Govern espanyol, la decisió del Govern de celebrar una reunió el 3 de juliol es va donar abans que s'hagués culminat el procés de negociació per tancar un ordre del dia sobre el qual discutir en la reunió. És per això que el delegat també ha lamentat que "es pretengui donar una imatge d'inexistència del diàleg allà on sempre ha existit".

En referència a les places dels Mossos, Millo s'ha obert a negociar i ha recordat que el Govern espanyol ha enviat una petició d'informació en què es demana a l'Executiu de Puigdemont que plantegi com es podrien reordenar les places i ha apel·lat al diàleg.  "El que no serveix és fer anuncis unilaterals sense tenir en compte què diu la llei", ha conclòs el delegat del Govern espanyol a Catalunya.