Incitar a la violència i fer una crida a les concentracions (també violentes). Aquestes són les dures acusacions que el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha fet contra l'alcaldessa de Girona i diputada de JxCat, Marta Madrenas, després de comprovar personalment el progrés dels grups de neteja a la façana de la subdelegació de l'executiu estatal a Girona, que divendres i diumenge passat va acabar amb algunes pintades grogues per les concentracions contra l'empresonament del president Carles Puigdemont.

Millo ha carregat molt fort contra Madrenas, però no només l'ha acusat de "fer tot un atac contra l'estat de dret", sinó que també l'ha amenaçat amb possibles accions concretes contra aquests "fets vandàlics". Poc després s'ha sabut que l'Estat durà a la fiscalia el discurs que l'alcaldessa va fer divendres al vespre durant la concentració per protestar contra l'empresonament de Turull, Rull, Romeva, Forcadell i Bassa

Segons la seva visió, el fet que l'alcaldessa de Girona fes un "míting" damunt d'una tarima instal·lada pel consistori just davant la façana de la subdelegació del Govern de Rajoy, és també "un atac contra la democràcia, contra el Govern d'Espanya i contra la independència del poder judicial".

Però el delegat espanyol ha anat un pas més enllà atribuint-li una "actitud intolerant amb l'estat de dret i amb la democràcia i amb el compliment de les lleis i de les sentències dels tribunals". I no només això. Lamentant-se que aquest "tipus d'actituds" ja les coneixien, ha criticat que "no en va tenir prou" perquè, a parer seu, Madrenas "va fer una crida clara i concreta a la revolució i a la mobilització de la gent en contra d'aquests principis que són els que garanteixen la convivència".

'Indepes' revolucionaris

Millo ha culpat directament l'alcaldessa de Girona que diumenge es congreguessin "un grup de persones procedents d'aquests moviments independentistes revolucionaris que es van dedicar a atacar la façana d'aquest edifici", que ha recordat que és patrimoni de l'Estat, "amb pintura i consignes", mentre "van ultratjar la bandera europea i l'espanyola".

De fet, el delegat del Govern del PP a Catalunya ho ha dit ben alt i ben clar assegurant que "això va ser fet amb l'ànim de la pròpia alcaldessa de Girona i amb la seva presència, que va venir a comprovar que efectivament això s'estava fent i s'estava duent a terme aquesta activitat clarament il·legal".

Segons el seu judici (i la seva visió de la realitat), "que un representant polític municipal elegit per alguns que es dediqui a fer aquest tipus d'activitats forma part d'una realitat inèdita" perquè ni ell ni els seus "no coneixem cap precedent d'una persona que es dediqui a insultar, a calumniar, a saltar-se la llei, a animar a la revolució contra l'estat de dret, a anar contra la democràcia i contra les sentències dels tribunals". Aquesta actitud que l'executiu de Rajoy veu en aquestes suposades actuacions són, segons ha volgut posar de relleu, "completament insòlites" que, ha subratllat, "no representen en absolut el que és Girona".