El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha criticat que el Govern es dediqui a "llençar" els diners amb "despeses inútils", en referència al primer pas per comprar les urnes per al referèndum. "Dedicar diner públic que és de tots a despesa innecessària i inútil destinada a activitats que no s'acabaran portant a terme és clarament una molt mala manera de gastar els diners", ha afirmat des de l'aeroport del Prat en el marc de la inauguració del vol directe Barcelona-Xangai.

Aquest dijous s'ha fet públic que el Departament de Governació ha pres un acord marc que permetrà disposar d'una llista d'empreses disposades a subministrar les urnes per al referèndum. Millo ho veu com una constatació més de la "política erràtica" de l'executiu català en matèria de despesa pública i l'ha instat a destinar els recursos per atendre la necessitat dels catalans.

"El diner públic s'hauria de destinar a atendre les necessitats dels catalans i no per llençar-lo pagant despeses que no serveixen per a res, no responen a cap necessitat i atenen activitats que saben perfectament que no es portaran a terme", ha argumentat.