El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha assegurat que li "sembla bé" que l'exdiputada de la CUP, Mireia Boya, digués la "veritat" a la declaració davant el Suprem. El màxim representant de Rajoy a Catalunya ha celebrat les paraules de la cupaire en la declaració davant el magistrat Pablo Llarena, en la qual no va es va moure de la via unilateral defensada per la CUP i en què va reivindicar el llegat de la declaració independentista.

Millo ha assegurat, sobre l'informe que la Guàrdia Civil ha lliurat al Tribunal Suprem apuntant que els dirigents independentistes, que veuria "lògic" equiparar als organitzadors de l'1-O amb la delinqüència organitzada si es demostra "una organització amb una estratègia i uns objectius clarament per incomplir la legalitat amb supòsits tan greus com l'acusació de rebel·lió i sedició".

El delegat del govern espanyol ha subratllat que de moment és una "hipòtesi", i ha destacat la importància de respectar el procés judicial instruït per Pablo Llarena. A més ha celebrat que la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, hagi defensat la necessitat d'un Govern dins de la llei i ha demanat que "aquestes expressions de voluntat, que han trigat massa a expressar-se públicament, es traslladin a la realitat".

Ha reiterat que Catalunya ja podria tenir un president investit i un govern legalment constituït, "que seria bo per a la societat catalana i la creació d'ocupació", a més de recordar que suposaria el cessament de l'article 155, que ha qualificat de mesura extraordinària.

"Sense seguretat no hi ha llibertat"

Millo ha inaugurat les jornades de formació per a Forces i Cossos de Seguretat 'Microexpresiones facials i llenguatge corporal inconscient: la seva aplicació en la investigació criminal' al Centre Nacional de Condicions de Treball.

Davant un auditori amb membres dels diferents cossos policials, ha recordat que gràcies als agents els principis de democràcia i legalitat deixen de ser "principis abstractes". "Ningú hauria d'oblidar mai que els més vulnerables són els que es beneficien de la vostra presència", ha insistit, per concloure que sense seguretat no hi ha llibertat.