Els condemnats pel cas Palau, Fèlix Millet i Jordi Montull, podrien quedar en llibertat sota fiança. La secció desena de l'Audiència de Barcelona ha estimat parcialment els recursos de súplica presentats contra la decisió, que ordenava el seu ingrés a la presó. Ara aquest empresonament seria eludible amb el pagament de fiances de 400.000 euros i 100.000 euros.

Els condemnats amb prou feines feia dues setmanes que eren a la presó. L'Audiència de Barcelona va ordenar l'entrada immediata a la presó de Brians I el 5 de febrer, una decisió ara rectificada pel mateix tribunal.

La sala ha imposat una fiança de 400.000 euros a l'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, i una de 100.000 euros pel que va ser la seva mà dreta, Jordi Montull. En cas de dipositar aquestes quantitats, tots dos podran sortir en llibertat.

 

Risc de fuga

La sala també ha acordat mesures cautelars en el cas probable que Millet i Montull puguin pagar la fiança i per tant sortir de la presó. En aquest supòsit, l'Audiència Provincial els retirarà el passaport i els prohibirà sortir de l'Estat. A més, els condemnats s'hauran de presentar una vegada al mes davant del tribunal.

Aquestes mesures, com l'establiment de les fiances, s'expliquen perquè els magistrats consideren que continua existint risc de fuga per l'elevada pena. Pels jutges, ni l'arrelament familiar ni el fet de tenir una residència fixa no anul·len la possibilitat que Millet i Montull puguin escapar-se.

L'Audiència de Barcelona considera, en aquest sentit, que tots dos tenen "possibilitats econòmiques" per poder fugir, i més si es té en compte —tal com reconeix la mateixa sala— que només s'ha pogut recuperar una petita part del saqueig del Palau de la Música. "No se'n pot descartar l'ocultació", exposen. De la mateixa manera, els magistrats també rebutgen que l'avançada edat i les patologies que poguessin tenir siguin motiu per escapar-se.

Pendents del Suprem

Les mesures cautelars tindran vigència fins el moment en què el Tribunal Suprem es pronunciï sobre la condemna de Millet i Montull després que tots dos recorressin contra la sentència condemnatòria.

Fèlix Millet i Jordi Montull van ser condemnats a 9 anys i 8 mesos de presó, i a 7 anys i 6 mesos, respectivament. A més, tots dos han de fer front a unes multes que conjuntament superen els 7 milions d'euros.