L'extresorer de CDC Daniel Osàcar i CDC han anunciat al Tribunal Suprem que presentaran recurs contra la sentència que els condemna a quatre anys i cinc mesos de presó i a tornar els 6,6 milions d'euros en comissions il·legals que la formació va cobrar a través del Palau de la Música.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), una vegada finalitzat el termini per a la presentació de recursos de cassació, han anunciat també que impugnaran la sentència del cas Palau els exresponsables del Palau Fèlix Millet, Jordi Montull i la filla d'aquest, Gemma.

També recorreran la decisió de Laia Millet i Marta Vallès, filla i dona, respectivament, de Millet condemnades com a responsables civils a títol lucratiu del desfalc, així com les empreses vinculades a les dones dels exresponsables del Palau a través de les quals es va perpetrar l'espoli.

A més d'aquestes defenses, la Fiscalia va anunciar ja la setmana passada que presentarà recurs de cassació davant el Suprem contra l'absolució dels exdirectius de Ferrovial Pedro Buenaventura i Juan Elizaga, en considerar que no ha transcorregut el termini perquè hagin prescrit els delictes de què se'ls acusava.

La secció desena de l'Audiència de Barcelona ha condemnat a quatre anys i cinc mesos de presó l'extresorer de CDC Daniel Osàcar i ha ordenat el decomís de 6,6 milions d'euros al partit per les "guanys obtinguts" en el cobrament de comissions de la constructora Ferrovial.

L'extresorer de CDC ha estat condemnat per un delicte continuat de tràfic d'influències, un altre de blanqueig de capitals, en concurs amb un tercer continuat de falsedat en document mercantil, i un quart de falsedat comptable.

Al saquejador confés Fèlix Millet l'Audiència li ha imposat una condemna de 9 anys i vuit mesos, pels delictes de malversació de cabals públics i apropiació indeguda, falsedat comptable, tràfic d'influències, blanqueig de capitals i contra la Hisenda pública.

Pels mateixos delictes, l'Audiència ha imposat a Jordi Montull, mà dreta de Fèlix Millet al capdavant del Palau, una condemna de 7 anys i sis mesos de presó.

En la seva resolució, la secció desena de l'Audiència de Barcelona imposa als dos saquejadors confessos del Palau una pena inferior a la sol·licitada per la Fiscalia, que va demanar per a ells 14 anys i nou mesos i 10 anys i deu mesos, respectivament, després de rebaixar-la dels 27 anys que demanava inicialment una vegada que tots dos van delatar en el judici CDC.

L'Audiència de Barcelona condemna l'exdirectora financera del Palau Gemma Montull, filla de Jordi Montull, a quatre anys, sis mesos i 22 dies de presó per delicte continuat de malversació de cabals públics i apropiació indeguda, falsedat comptable, tràfic d'influències i blanqueig de capitals.

La pena imposada per l'Audiència a Gemma Montull, per contra, és superior a la que va sol·licitar la Fiscalia —de tres anys de presó, un substituïble per una pena de multa, fet que li hauria evitat ingressar a la presó—, després del seu pacte amb la Fiscalia per delatar CDC.