Aquest dimarts es feia públic que la Fiscalia del Tribunal Suprem assumeix una nova investigació d'Anticorrupció sobre Joan Carles I i avui podem saber el nom d'una de les persones clau en aquesta trama: Allen de Jesús Sanginés-Krause, un amic milionari mexicà del monarca.

El milionari seria l'origen d'una part dels diners amb els que l'emèrit va sufragar moltes de les seves despeses durant els exercicis fiscals corresponents als anys 2016, 2017 i 2018, segons assegura elDiario.es.

La Fiscalia del Suprem està investigant despeses del rei emèrit i altres familiars directes, entre els quals la reina Sofia, fetes després de l'abdicació de l'exmonarca i, per tant, quan ja no era inviolable, a través d'unes targetes de crèdit opaques amb fons de l'estranger. La Fiscalia General de l'Estat ha dictat un decret que obliga Anticorrupció a remetre amb efectes immediats al Suprem les diligències d'investigació 12/2019 sobre el rei emèrit perquè les continuï pel fet que hi està involucrat Joan Carles I, que és aforat.

La Fiscalia del Suprem ja té en marxa una investigació de Joan Carles I sobre les presumptes comissions de l'AVE a La Meca. La investigació sobre l'exmonarca al Suprem l'encapçala el fiscal en cap de la Sala Penal, Juan Ignacio Campos.

A més, la Fiscalia General de l'Estat ha traslladat a la Inspecció Fiscal i ha posat en coneixement del Delegat de Protecció de Dades una possible fuga d'informació.

Qui és Sanginés-Krause

Sanginés-Krause (1959), que també té nacionalitat britànica, ha desenvolupat la major part de la seva carrera a Goldman Sachs, on va ser el màxim responsable d'aquest banc d'inversió a Mèxic i a Rússia. Va ser president de la companyia de telecomunicacions Millicom i és el principal accionista de diversos fons immobiliaris. També és el propietari del castell de Killua, a Irlanda, on l'emèrit Joan Carles s'ha refugiat en algunes ocasions.

Un tinent coronel de l'Exèrcit de l'Aire

L'altra figura clau d'aquesta investigació, indica el citat mitjà, és el tinent de l'Exèrcit de l'Aire Nicolás Murga Mendoza. Aquest militar, segons l'investigació, seria el testaferro dels diners que Sanginés-Krause posava a disposició de la família reial per cobrir part de les seves despeses personals. Murga Mendoza és una de les persones de màxima confiança del monarca.