La Fiscalia del Tribunal Suprem ha assumit una nova investigació al rei emèrit que va ser iniciada per Anticorrupció, que segons ha avançat elDiario.es es refereix a l'ús per part de Joan Carles I i altres familiars de targetes de crèdit opaques amb càrrec a comptes als que cap d'ells figurava com a titular. Per altra banda, la Inspecció Fiscal ha obert un expedient per aclarir d'on ha procedit la filtració al citat mitjà.

Aquestes targetes s'abonaven des d'un compte on ningú de la família reial apareix com a titular, segons fonts properes a la investigació. Els actuals Reis, Felip VI i Letícia, no es beneficiarien d'aquestes targetes opaques. Tampoc ho farien la princesa Elionor ni la seva germana Sofia. 

El citat mitjà apunta que els moviments financers d'aquest compte i les despeses d'aquestes targetes corresponen als anys 2016, 2017 i 2018; anys posteriors a l'abdicació de Joan Carles I. 

Diners procedents de l'estranger

Anticorrupció analitza les despeses realitzades amb aquestes targetes i l'origen d'aquests diners, que provindrien de l'estranger, i la justícia espanyola ha remès comissions rogatòries a diferents països per rastrejar la procedència d'aquests fons.

A l'espera d'aquestes rogatòries, Anticorrupció ja ha trobat indicis d'un presumpte delicte fiscal, ja que es tracta d'increments de renda no declarats superiors als 120.000 euros en un sol exercici. En el cas que la investigació prosperés, seria instruïda per la Sala Segona del Tribunal Suprem, ja que ara l'emèrit és aforat

Els viatges de la reina Sofia

Entre les despeses carregades a la targeta de la reina Sofia hi ha diversos viatges a Londres, on actualment hi té la seva residència habitual, indiquen les fonts de la investigació a El Diario.es.

Els indicis delictius sobre aquestes targetes no tenen relació amb la investigació judicial sobre els 65 milions d'euros que l'emèrit va rebre d'Aràbia Saudita el 2008 i que, el 2012, va transferir a la seva amant Corinna Larsen. Joan Carles I va abdicar el 2014 i, fins aleshores, estava protegit judicialment per la Constitució, que el feia inviolable.