La militància del PSC ha ratificat amb un 85,4 % dels vots l'acord del PSOE amb Sumar, i també amb ERC, el possible acord amb Junts i altres formacions polítiques, fet que de retruc, implica que una àmplia majoria dels militants socialistes de Catalunya avalen l'amnistia. "Aproves l'acord per formar un govern amb Sumar i aconseguir el suport d'altres formacions polítiques per assolir la majoria necessària?", deia la pregunta de la consulta en la qual han participat 7.909 militants, que representen un 61,6 % del total. El 85,4 % ha votat a favor del pacte, mentre que el 12,2 % hi ha votat en contra i un 2,4 % ho ha fet en blanc. 

La consulta s'ha fet al llarg d'aquest dissabte fins a les 20.00 hores de forma presencial a les agrupacions municipals o de districte tant del PSOE com del PSC. Els militants també van poder votar telemàticament fins ahir divendres a les 12.00 hores. Hi havia 172.600 militants socialistes i de les respectives joventuts amb dret a participació a tot l'estat espanyol. La consulta es va convocar després de tancar-se el pacte amb Sumar i s'ha celebrat poc després que es conegués l'acord amb ERC. Alguns representants dels socialistes catalans, com Miquel Iceta, han expressat el seu suport a la proposta durant el dia d'avui.

Els líders dels PSC ja havien mostrat el seu suport a la proposta

El primer secretari de PSC, Salvador Illa, va deixar clar tant en la seva intervenció davant del comitè federal del PSOE dissabte com l'endemà al consell nacional del PSC el seu suport a l'acord, que considera plenament constitucional. Per si no havia quedat prou clar, aquest matí, en roda de premsa, la viceprimera secretària Lluïsa Moret ha insistit en la "clara posició del PSC a favor el pacte i l'acord entre el PSOE i Sumar". La vicesecretària socialista ha reiterat igualment en el suport del PSC i el seu primer secretari a l'amnistia. "El PSC amb Salvador Illa al capdavant manifestem el nostre suport en relació a l'anunci de Pedro Sánchez d'abordar l'amnistia com un instrument que faciliti continuar apostant per la concòrdia i la convivència entre catalans", ha assegurat.