La militància del Partit Popular cada cop fa més pressió contra l'actual president nacional del partit, Pablo Casado. Els dirigents territorials juntament amb la base del partit han exigit, a través d'un comunicat, que es convoqui de "forma urgent" el comitè executiu nacional, apel·lant als estatuts, per dissoldre l'actual direcció i anomenar una gestora provisional que es faci càrrec de les qüestions ordinàries fins a la celebració del congrés extraordinari, que demanen que sigui com més aviat millor. "Considerem que el període de transició ha de ser el més curt possible. Espanya no es mereix estar pendent de la nostra vida orgànica i hem de tornar a centrar-nos com més aviat millor en el que verdaderament importa als ciutadans", argumenten.

El manifest es titula En defensa d'un PP a l'altura d'un gran país i carrega contra la cúpula del partit. Agraeixen la feina de Génova, però demanen que assumeixin responsabilitats per la guerra civil interna que ha dividit la formació entre pro Ayuso i pro Casado. "Agraïm profundament el servei efectuat al partit pels actuals integrants de la direcció del PP. Tot i això, aquest reconeixement just no pot eximir-los de la seva responsabilitat davant els ciutadans", exposen notablement preocupats amb la gestió que ha fet la direcció amb el conflicte. Els barons reconeixen a diversos mitjans que aquest escrit està circulant "molt" per tot Espanya i que la carta fins i tot està sent compartida entre càrrecs directius de les estructures territorials. A més, segons avança El Mundo, Casado hauria trucat d'urgència a tots els presidents regionals del PP per aparaular una reunió "aquesta setmana". Les dates més probables d'aquesta trobada són dimecres i dijous.

manifest militants PP

Feijóo pressiona

Cal recordar que la presidenta de la Comunitat de Madrid, aquest matí, ha assegurat que no té intenció de substituir Casado en el seu càrrec. "El meu compromís és i continuarà a Madrid", ha defensat un cop més. I ha deixat clar que "mai no ha pretès substituir" Casado ni vol "ocupar el seu lloc". I ha reblat: "El meu lloc és Madrid i no em mouré d'aquí". A la vegada que es produïen aquestes declaracions, el líder popular gallec, Alberto Núñez Feijóo, ha insistit en les demandes dels barons del partit: volen dimissions. La pressió contra la direcció nacional popular és, per tant, total.  

El president de la Xunta de Galícia ha assegurat aquest dilluns que davant la situació de "col·lapse" en què es troba el PP cal adoptar decisions "que no seran fàcils, sinó complexes", però que són "urgents", perquè "el PP és l'única alternativa de govern a un mal govern". "Cal trobar de manera urgent una solució", ha afirmat en declaracions a la premsa, i també ha recordat que ell ja va donar la seva opinió de forma "clara, lleial i nítida" a Casado. "Sap el que penso, i li correspon adoptar aquesta última decisió, perquè és el president del partit i li correspon assumir aquesta responsabilitat". En la mateixa línia s'ha expressat el líder del PP a Castella i Lleó i candidat a la presidència, Alfonso Fernández Mañueco: "Els votants i alcaldes del PP de Castella i Lleó estem indignats" i per això "reclamem una solució ràpida, immediata i eficaç".

En declaracions als mitjans, Feijóo ha "agraït" que Casado i Ayuso es reunissin, però ha admès que el problema continua actiu "i, per tant, cal adoptar decisions". "Les decisions s'han d'adoptar quan és imprescindible fer-ho, i en la meva opinió ara és imprescindible". El president de la Xunta ha deixat en mans de Casado que adopti aquesta última "decisió". "Hem de prendre decisions, i aquestes decisions han de ser immediates per tornar a unir el partit", ha dit, perquè "tenim l'obligació de no crear més problemes a Espanya".