L'històric dirigent català i un dels fundadors del Partit Popular Manuel Milián Mestre es decanta per Isabel Díaz Ayuso en la guerra oberta que ha esclatat sense complexos de cap mena a la dreta espanyola, dins el partit principal de l'oposició al govern de Pedro Sánchez. Ahir, a través de Twitter, ja confirmava el malestar i la vergonya que li provocava tot l'espectacle viscut, però avui encara ha estat més rotund i ha atacat amb més contundència l'encara líder, sobre el paper, Pablo Casado i tota la direcció actual del partit. "Soc un subjecte tarat per les contradiccions que viuen dins meu. Veure un partit que es va construir des de zero amb poques persones, que no sé si arribem ja a la mitja dotzena, que em truquen molt angoixades, i veure com s'està malmetent l'obra de fa molts anys, l'obra de Fraga, que va ser un element de transició, i veure-la en mans de dos miserables com són Teodoro i el senyor Casado... Estic molt trist", en declaracions a Ràdio Estel.

"Ho explicaré tot"

Milián Mestre parlava en calent i des del cor i ha avisat que té informació i pensa publicar-la per posar de manifest la deriva dels darrers temps: "Jo sé des de zero com va començar això, i estic preparant i documentant un llibre que es dirà El funeral de la gavina, ja fa dos anys, amb informes que faré públics. Ja estic cansat de totes les misèries d'aquest partit i de veure totes les persones que es van sacrificar, com el senyor Josep Maria Santacreu Marginet, pel partit i que ara es destrueix per aquests senyors de Madrid". I ha conclòs: "I veure tot això per dos moniatos [Casado i García Egea], per un mindundi com el senyor Teodoro, que no té cap tradició al partit i que n'ha gaudit de cop a dalt de tot i ha creat un clímax de confrontació interna... no puc acceptar-ho. I que Casado jugui a això, no puc. No vull fer distincions, un es posa sobre l'altre i l'altre s'hi recolza. Jo no tinc res en contra de la senyora Ayuso i el lideratge és consistència i ella ho té, Casado no".

"La desgràcia del PP es diu Aznar"

En aquesta diferència entre els polítics populars d'abans i ara, l'històric dirigent hi veu diferències, malgrat que la corrupció ha envoltat el PP des de fa dècades: "Qui la fa, la paga. Si Ayuso ha fet una arbitrarietat i això pot ser encausat, ho serà. Però si no és veritat, és per liquidar tota la tropa de Génova, no al número 1 o 2, tothom. La desgràcia del PP es diu Nuevas Generaciones i l'altra, José María Aznar". Milián Mestre aposta per rentar la roba bruta a casa i no considera que la comissió del germà de la presidenta madrilenya, Tomás Ayuso, pel contracte de les mascaretes de la Comunitat a una empresa privada en plena pandèmia per la covid pugui ser tractat com un acte de corrupció. A més, considera que el problema rau en les relacions personals: "Les qüestions personals no poden entrar en un partit. Si tu has tingut una amiga o una nòvia o el que sigui, no pots afavorir-la, ho sento molt". En aquesta comparativa també ha posat d'exemple la carrera política d'Ana Botella en condició de parella de l'expresident espanyol José María Aznar. I precisament de Casado també considera que "ve de la mà d'Aznar perquè era el seu cap de gabinet"

Altres veus conegudes també van dir la seva ahir. L'expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre ha sortit en defensa de la seva successora, Isabel Díaz Ayuso, i ha reclamat la dimissió del secretari general del PP, Teodoro García Egea, perquè ha llançat sospites de corrupció sense cap prova. "Quan algú acusa d'alguna cosa, ha de presentar proves", ha sostingut Aguirre en declaracions a Efe. L'expresidenta madrilenya ha defensat Díaz Ayuso, perquè "ha estat extraordinàriament lleial al partit en tot moment, i al president, Pablo Casado". El president del PP gallec i de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, també ha sortit en defensa d'Ayuso i ha considerat que és "inaudit i imperdonable" si algú va encarregar al si del PP investigar un altre membre del partit, en referència a la presidenta de la Comunitat de Madrid, perquè "no és normal" que es recorri a aquests mètodes.